Община Пловдив организира обществено обсъждане  с граждани на 11 януари

...
Община Пловдив организира обществено обсъждане  с граждани на 11 януари
Коментари Харесай

Цената на клетия зоопарк в Пловдив надхвърли 10 млн. лева

Община Пловдив провежда публично разискване  с жители на 11 януари къде да влага 10 млн. лв., които бяха заложени в контракта за нисколихвен заем за пробива до Водната палата. 

Администрацията предлага да се обсъдят два плана – за реорганизация и рационализация на зоокъта до Гребния канал и реорганизация на Дондукова градина до Дома на младоженците, както „ Марица “ към този момент писа.

За довършването на зоопарка са нужни още 5,7 млн. лв., излиза наяве от сметките на Община Пловдив.  През 2014 година градежът на зоологическата градина започва с цена  4,6 млн. лв., само че беше спрян поради прокурорското следствие за нарушаване на процедурата на социална пръчка. Виновни обаче не бяха открити.

Предвидената сума е платена за строително – монтажните работи на изпълнителя – компания „ Запрянови -03 “, изпълнени на 90 %. Част от тези средства компанията получи, откакто заведе дело против община Пловдив. Договорът със " Запрянови " беше преустановен, а различен реализатор няма. Обектът е под ключ към този момент шест години, а в зоокъта се отглеждат единствено десетина маймунки.

За Дондукова градина са нужни 4,5 млн. лв.. В регион „ Централен “ е квалифициран план, който е координиран с НИНКН, и е определен реализатор. Това е най-старият парк в Пловдив, планиран от Люсиен Шевалас. 



Обсъждането ще се организира в постройката на Общинския съвет на ул. „ Авкс. Велешки “ 20 от 10 часа. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР